Friday, 11 March 2016

First Busy Bag untuk adik comel
First Busy Bag ini sesuai untuk kanak-kanak berumur 3-6 tahun. Di dalamnya ada 6 aktiviti:


1. Sorting ABC : 

Ini adalah aktiviti suai padan antara abjad huruf besar dengan abjad huruf kecil pada sorting mat. Selain itu permainan ini dapat digunakan untuk permainan menyusun kata.2. Sorting color and shape : 

Permainan ini adalah permainan suai padan bentuk geometri sesuai dengan bentuknya atau sesuai dengan warnanya. Anak-anak juga dapat menggunakan sorting mat tersebut untuk suai padan mainan, blok, lego, butang dan lain-lain. Kepingan bentuk geometri juga dapat digunakan untuk permainan mereka bentuk.

3. Counting :

Mengira dapat dilakukan sambil bermain, salah satunya dengan kad-kad ini. Setelah selesai mengira angka, anak-anak dapat mengepit angka yang sesuai jumlahnya. Menarik bukan? Sambil bermain, berhitung, anak-anak juga menggunakan motor halus mereka apabila menggunakan penyepit kayu yang yang sesuai dengan ukuran tangan anak. 4. Stick shaping :

Permainan ini adalah permainan menyusun batang aiskrim berwarna menjadi bentuk-bentuk sesuai dengan contoh pada kad. Susunan mengikut posisi batang dan warna. 


5. Matching card : 
Aktiviti ini adalah aktiviti suai padan dua kad gambar yang sama. Anak-anak memilih kad secara rawak beserta pasangan gambarnya. Selain itu kad ini juga dapat digunakan untuk bermain Memory Game, iaitu permainan menutup kad dalam posisi terbalik, di mana anak-anak akan membuka satu per satu kad mengikut pasangannya.  Selain itu, kita juga boleh mengenalkan kepada anak aneka jenis buah-buahan dan rasanya,

6. Caterpillar : 

Permainan ini adalah permainan menyusun pola butang mengikuti urutan warna pada kad caterpillar yang tersedia.


Tahap pertama: Anak-anak belajar menyusun butang di atas kad.

Tahap kedua: Anak-anak cuba menyusun mbutang bukan di atas kad dengan tujuan menjadikan kad sebagai contoh pola warna. 

Tahap ketiga: Anak-anak cuba menyusun butang tanpa melihat kadnya untuk menguji daya ingatannya. 
Butang yang digunakan dalam permainan ini juga dapat digunakan dalam aktiviti 'Sorting' (klasifikasi warna) dan aktiviti mengira.Harga : RM35.00
Exclude postage
Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608No comments:

Copyright to Anak Saya Bijak
Designed by UMIESUEstudio 2015