Saturday, 16 December 2017

Ibu Ajarku Jawi berwajah Baru









Edisi Eksklusif “Ibu Ajarku Jawi” ini dikemaskini dengan beberapa penambahbaikan seperti mempelbagaikan aktiviti (mewarna, suaikan/padankan) dengan mengekalkan konsep yang sedia ada iaitu diolah dengan pendekatan binaan dari suku kata, frasa, perkataan sehingga membentuk ayat.

CEPAT, MUDAH, BERSISTEMATIK DAN EFEKTIF! Terbukti sejak 1998 amat sesuai untuk kanak-kanak yang berumur 4 hingga 7 tahun 
untuk menguasai asas bacaan jawi.

1 set ada 7 buku
setiap buku 24 mukasurat

Buku ni cuma dicetak pada hujung tahun. Kalo dah abes kena tunggu bln 12 tahun depan plak πŸ€—. Banyak tadika yang menggunakan buku ni utk pembelajaran jawi. Insyaallah memang cepat anak2 akan dapat menguasai jawi.











Harga : RM40.00
Exclude postage



Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608





Friday, 17 November 2017

Read Easy Beginner & Read Easy Activity Book - Basic Set to learn English




Special untuk anak-anak seawal 5 tahun yang baru mula nak belajar 
membaca Bahasa Inggeris dan set ni menggunakan fonik.
Ada panduan penggunaan untuk Read Easy Beginner tapi tak disertakan CD.
Boleh refer YouTube untuk panduan lagi jelas.

Best ke set ni?
So far set ni la yang paling banyak tadika guna,
maksudnya paling best la tu kan.
Anak saya pun guna yang ni juga. 

Ada je yang guna Read Easy Beginner je tak guna activity book.
Tapi kalo nak lagi berkesan memang la kena buat latihan kan.
Lagi mudah anak-anak nak ingat kan.

Apa yang ada dalam pakej best ni ?

πŸ’₯ Read Easy Beginner
- ada 8 buku dan flash card

πŸ’₯Read Easy Activity Book 1 & 2 
- buku ni bersaiz A4.
- setiap buku mempunyai 50pages
- contoh aktiviti :
match & color
paint, color  & trace
trace & write

Saya share some pages dalam buku-buku ni.











Best kan?
Buku aktiviti besar dan anak-anak suka nak buat aktiviti.

Nak anak-anak senang membaca English tak?
Jom dapatkan buku ni ye.



Harga : RM69.80
Exclude postage



Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608




Aktiviti Mengenal Nombor 5 dan 6


Salam Jumaat semua.
Ye la, jumaat je la mama leh update blog kan πŸ˜‚
sebab hari cuti. 

Kali ni nak share aktiviti untuk mengenal nombor 5 dan 6
Umur berapa?
Tak kisahlah..kalo ank korang umur 4 tahun, jadilah aktiviti untuk 4 tahun
Kalo 5 tu jadilah 5 tahun
Takkan tu pun nak kena ajar kot πŸ˜‡πŸ˜‡

Haa? Nombor 5 dan 6 je?
Ni pun lagi satu..
Suka hati korang la nak bagi anak kenal nombor berapa
Pandai2 la tukar sendiri kihkih

Aktiviti ni simple je.
Guna je sticker yang korang ada kat rumah tu.
Kalau takde tu tulis je la kat kertas then gunting ye.

Haa cam gini rupa dia sebelum kita start πŸ‘‡



Alahai senang sangat, suruh la anak pilih yang mana nombor 5 dan 6.
Pastu tampal la ikut bahagian page yang ada tulis nombor tu.


Memang nampak simple, tapi tu haa nampak tak kesungguhan dia haha
Susah juga nak ambik sticker tu rupanya 


Maka terhasillah macam ni
Sampai terkoyak tu dia kerjakan



Ni tengok aktiviti ke 2 plak

Ni guna spinner.
Kalo takde gi beli kat pasar malam tu ha rm5 je 😍

Camni rupa dia ye sebelum bermula.
Tak tahula nape jadi cenggitu dikerjakan spinner tu oleh abang dia.


Camana nak main?
Suruh anak pusing spinner tu, berhenti kat nombor mana..
pastu suruh dia sebut kuat-kuat..yeay...pandai
bagi la pujian sikit ye πŸ‘―



Nampak tak sabar menanti tu spinner berhenti


Ada lagi aktiviti?
Ada...ada...anak lelaki kan memang suka main

Kali ni guna parking lot plak
Perlukan beberapa buah kereta mainan
Atas tu tulis siap2 nombor 5 & 6 ye
Pastu buat parking lot

Camni haa
cantik tak parking lot ni 😁😁


Pastu suruh la anak parking kereta tu ikut nombor atas kereta dan nombor parking.
Hak ni susah sket la nak berhenti..
Sampai ke sudah la dia duk main benda alah ni 


Kalo free boleh la korang try jugak.
Idea simple je ni pun.
Nanti ada aktiviti lain i share lagi ye.




Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608




Tuesday, 31 October 2017

Tips Semasa Anak Exam


Salam semua πŸ‘‹πŸ‘‹
Dah hujung tahun pun kan
Sekarang November, ramai anak-anak yang sedang exam πŸ“– πŸ“ πŸ“
Biasalah, mak-mak comfirm tengah runsing tu sebab anak nak exam
Tapi anak-anak rilex je kan
Lagi-lagi anak lelaki tul tak?
Anak saya pun sama hehe

Dah lama anak-anak berusaha
Dah penat mak-mak suruh anak study kan
Haha tapi tak tau la sape yang nak exam ni?
Mak ke anak?

Tiap kali anta anak ke sekolah, memang risau.
Boleh ke dia jawab exam hari ni?
Susah ke tak soalan?

Sambil anak-anak jawab exam, ibu boleh amalkan zikir.
Tenangkan hati ibu, tenang hati anak,ye dak?



Bolehlah sama-sama amalkan zikir ni.
Lagi bagus kalau ibu solat dhuha pada waktu dhuha, moga 
diberikan rezeki ilmu kepada anak-anak.

Selain itu, boleh juga amalkan ini.




Semoga anak-anak kita dapat menjawab exam dengan tenang dan 
mendapat keputusan yang cemrlang..amin.






Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608

Saturday, 21 October 2017

Nak Anak Pandai Grammar ?





Nak anak pandai grammar tak?
Mudah je. Pastikan anak anda ada buku ni.

Ni buku yang paling mudah untuk faham basic grammar.
Budak-budak pun suka sebab colorful. Menarik.
Percayalah..memang mudah sangat.




Paling penting, MBBI ni ajar grammar dalam bahasa yang paling mudah dan ringkas. 
Penerangan dalam bahasa melayu tau. 
Sangat mudah anak nak faham, ye la dahla anak susah nak faham BI, pastu buku-buku lain duk explain dalam BI jugak, kesian anak.
Kan best kalo guna buku ni. 
Penerangan dalam buku ni pun tak panjang, so tak memeningkan budak sekolah rendah atau sesiapa sahaja yang baru nak belajar BI.
Lama-lama comfirm akan minat nak belajar BI.
Ada latihan dan jawapan sekali ye.





This is the best book yang anda boleh hadiahkan untuk anak.
Siapa tak nak anak berjaya dalam pelajaran kan?

Jom dapatkan buku ni. Dalam 2 hari 100 buku sold tau. 
Ramai yang tak nak lepaskan peluang dengan buku best ni. 
Dah namanya MUDAHNYA BELAJAR BAHASA INGGERIS kan..
memang comfirm mudah😍




Harga : RM39.00
Exclude postage



Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608





πŸ€—
Copyright to Anak Saya Bijak
Designed by UMIESUEstudio 2015