Sunday, 5 March 2017

Belajar Sempoa (Mental Arithmetik)


Sempoa? Apa tu ?
Ada ramai yang tak tau rupanya.
Ibu-ibu yang anak darjah 1 kena tahu la..sebab ni silbus math year 1.

Tak susah sebenarnya, cuma kena spent time sekejap dan belajar.
Try spent 10-15min, insyallah terus faham.
Yang penting cuba dulu.

Ramai yang bagitau saya tak tau nak ajar anak, tapi sebenarnya cubalah dulu.
Tak susah pun sebenarnya. 
Setakat darjah 1 tu takdenya advanced dia belajar, sekadar basic sangat2.

Macam Rayyan ni, dia memang dah biasa dengan mental arithmetik since umur 6 tahun.
Sebab saya download apps kat handset dan dia main.
Lagi laju dari mama dia main.
Kat playstore ada banyak tau apss ni.
Pilih je nak yang mana satu, pilih yang basic je untuk anak.

Alhamdulillah dia dah masuk darjah 1, dan dia takde masalah dengan mental arithmetik ni.
Saya search worksheet kat internet dan edit sikit supaya senang untuk dia.
Pastu fotostat je banyak-banyak lai.
Buat la cara camna pun tak kisah kan.
Ikut kreativiti masing-masing.






Selain tu, Rayyan juga refer buku Kipas Hikmat, Fuyooo Senangnya Matematik.
Ada page yang ajar tentang sempoa ni.
Macam pic kat bawah ni.






Kalo ada yang berminat dengan buku ni, bolehla contact saya ye.


Harga : RM25.00
Exclude postage



Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608




No comments:

Copyright to Anak Saya Bijak
Designed by UMIESUEstudio 2015