Tuesday, 1 May 2018

Journey Fonik Ilan Waizz


Dah bulan May
Baru nak abadikan memori Ilan Waizz kat blog
Mama super buzy huhu
Adik dah 4 bulan pun ke tadika 
Dah banyak adik belajar

Mulanya mama sangat risau
dari tahun lepas adik sangat tak minat nak belajar
Dan dia agak lambat menerima apa yang diajar
Maklumla..lahir bulan 12 haha
Orang lain dah nak masuk tahun baru dia baru sambut birthday
Masuk Jnauary dia masuk kelas 5 tahun, tapi sebenarnya dia baru masuk 4 tahun
Semuanya dia lambat
Tapi takpela..slow slow ye dik
Yang penting kita tengok pada usaha, bukan hasilnya

Meh nak share adik belajar fonik
Masuk bulan 1 dia ke tadika memang dia baru je buku 1 Bacalah Anakku (BAK)
Walaupun dah lama mama mula dan ulang-ulang
tapi dia tetap la macam tu juga
Dia sangat susah nak gabung bunyi
Stressss mama tau dik

Tapi Allah bagi rezeki dipermudahkan urusan adik
3 hari ke tadika dia dah ke buku 2 BAK
Dia sangat happy ke tadika rupanya
Dan mama perasan 1 perkara..dia nak suasana ramai kat tadika baru nak belajar huhu
Balik tadika, dalam kete dia akan excited bukak semua buku dia tunjuk kat mama
Excited dia bagitau berapa star dia dah dapat sepanjang hari tu
Yeay..i am happy

mula buku 2 BAK minggu pertama ke tadika

Sejak ke tadika, adik makin rajin mewarna
Dan prestasi mewarna dia makin memuaskan hati mama ☺
Kadang-kadang sampai tertido la dia duk mewarna 

So mama cari la worksheets yang dia boleh mewarna juga



Sambil membaca kena belajar menulis juga. 
Guna Fonetik Ekspres
Kalo nak tau detail boleh search Fonetik Ekspres kat sebelah ye




Haa nampak tak kesungguhan dia ? Hehe

Ok lah nanti kita share2 lagi tau




Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608








No comments:

Copyright to Anak Saya Bijak
Designed by UMIESUEstudio 2015