Tuesday, 22 December 2015

Senangnya belajar jawi dengan buku Ibu Ajarku Jawi






Siri Ibu Ajarku Jawi disusun khas untuk kanak-kanak mempelajari asas kemahiran membaca jawi. Siri ini diolah dengan pendekatan binaan dari suku kata, perkataan, frasa dan akhirnya menjadi ayat. Illustrasi yang menarik pasti menimbulkan minat kanak-kanak untuk mempelajari jawi menggunakan siri ini. 1 set buku ni ada 7 buah buku.

Bestnya buku ni sebab menggunakan kaedah fonetik. Macam Bacalah Anakku tu la jugak tau. Suku kata sangat mudah dan berima. Perkataan-perkataan juga berulang. Buku ni sangat colorful, so lagi la kanak-kanak suka kan.


Rayyan ni memang tak pernah saya ajar jawi sebenarnya. Tapi since silibus 6 tahun kat tadika ada jawi, dan tadika dia juga menggunakan buku ni, dia dah kena start slow-slow. Yang bestnya 1st time dia tengok buku ni terus dia boleh baca perkataan tu. Sangat la senang tau. 





Dalam buku ni pun ada latian jugak tau. Bolehla belajar tulis jugak.





Harga : RM40
Exclude postage




Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 

 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608





No comments:

Copyright to Anak Saya Bijak
Designed by UMIESUEstudio 2015