Friday, 3 March 2017

Mama..Ajarkan Saya Doa


Salam Jumaat semua..ada yang sedang beristirehat? Tempat saya bercuti hari ni, weekend. 
So macam biasalah, weekend je pun nak update blog kan. 

Hari ni nak cite pasal anak & doa. 
Ada tak ibu-ibu kat sini risau nak ajarkan anak doa, tapi tak tau camna caranya.
Ye lah, nak tarik minat anak tu mencabar jugak kan.
Lagi-lagi anak lelaki kan.
Sebab anak-anak saya pun lelaki hehe.
So fahamlah camna cabarannya. 

Ada satu buku yang menarik, yang boleh menarik minat anak untuk belajar doa.
Sebab...ada cerita juga dalam buku ni berkenaan dengan adab.
Ibu-ibu boleh bercerita juga, sambil ajar doa sekali dengan maksudnya. 

Bahagian belakang buku ni ada juga kamus 3 bahasa (6 muka surat).
Ada bahasa melayu, english dan juga arab. 


Buku ni sebenarnya buku doa-doa harian. 
Yang paling unik tentang buku ni adalah doa-doa diajar dalm bentuk cerita-cerita pendek.

tajuk adab yang ada

Sangat menarik, sambil mengikuti cerita tentang aktiviti harian Amin dan Farah, anak-anak diajar tentang doa yang sesuai dengan aktiviti seperti bangun tidur, sebelum makan dan lain-lain.  

doa beserta terjemahan

kamus 3 bahasa
Buku ni juga berfokuskan suku kata, menggunakan warna hitam dan merah.
Jadi yang baru belajar membaca tu bolehla sambil-sambil tu lancarkan lagi bacaannya.

Sesuai dibaca sendiri oleh anak, atau dibacakan oleh ayah ibu kepada mereka.










Harga : RM24.90
Exclude postage



Anda berminat dengan Produk Anak Saya Bijak? 
Bagaimana nak dapatkan produk terbaik ini untuk anak-anak anda? 
 Hubungi saya - 
Puan Farida 
Call/wa/telegram 019.9425608



No comments:

Copyright to Anak Saya Bijak
Designed by UMIESUEstudio 2015